Aktivitetspengar

Du som är hyresgäst hos Alingsåshem kan ansöka om aktivitetspengar för att genomföra aktiviteter eller göra inköp som bidrar till ökad trivsel i ditt bostadsområde.

Vad används aktivitetspengar till?

Aktivitetspengar ska bidra till ökad gemenskap och trivsel. Du kan till exempel söka pengar till en gårdsfest, en gemensam grillkväll och mycket annat.

Även lokala hyresgästföreningar kan söka pengar för att genomföra aktiviteter. Det viktiga är att insatsen går till något som ni grannar kan göra tillsammans.

Så här ansöker du

Fyll i ansökningsblanketten för aktivitetspengar Pdf, 131 kB. och lämna eller posta till Alingsåshem. Alingsåshem och Hyresgästföreningen beslutar gemensamt om pengar kan beviljas. Beslutet meddelas via telefon eller mejl. Du behöver inte vara medlem i Hyresgästföreningen för att kunna söka pengar.

Redovisning

Du ska redovisa dina inköp senast två veckor efter att aktiviteten är genomförd eller sakerna inköpta. Du får en blankett för redovisning från oss. Bifoga dina kvitton med redovisningen. Utbetalningen sker sedan enligt överenskommelse med Hyresgästföreningen.