Inför flytten

Snart dags att flytta in i nya lägenheten, vad spännande! Här har vi samlat information om vad som kan vara bra att tänka på före den stora flyttdagen.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats. så att du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis. Gör din flyttanmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat.

Vill du ha eftersändning av post beställer du det hos Svensk Adressändring Länk till annan webbplats. mot en avgift.

Gör din anmälan innan du flyttar eller senast en vecka efter att du flyttat.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du har en hemförsäkring som gäller för din nya bostad samma dag som ditt hyresavtal börjar gälla. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag och teckna en hemförsäkring som gäller från inflyttningsdagen.

Elnätsabonnemang och elavtal

För att få el i din lägenhet behöver du teckna ett elnätsabonnemang med det bolag som äger elnätet. Flyttar du in i en lägenhet i Alingsås centralort är det Alingsås Energi Länk till annan webbplats. som du ska kontakta. Ligger din lägenhet i Gräfsnäs, Sollebrunn eller Stora Mellby kontaktar du Bjärke Energi Länk till annan webbplats.. Ska du flytta till Ingared kontaktar du Vattenfall Länk till annan webbplats..

Du behöver också teckna avtal med ett elhandelsföretag som levererar den hushållsel du använder.

Om du redan har ett elabonnemang behöver du göra en flyttanmälan hos ditt elbolag.

Telefon- och internetabonnemang

Om du har ett fast telefonabonnemang eller internetabonnemang via ADSL behöver du göra en flyttanmälan.

Många av våra fastigheter har fiberanslutning och då kan du inte flytta med dig ett vanligt telefon- eller ADSL-abonnemang dit. Istället behöver du teckna ett abonnemang via fibernätet. Tillgängliga tjänsteleverantörer hittar du på zmarket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta kundservice för mer information om vad som gäller för just din adress.