Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jan 21, 2021

Väggar och tidskapsel på nya Noltorpsskolan

Nya Noltorpsskolan börjar ta form. Före gjutningen av golvet fick elever på Noltorpsskolan gräva ner en tidskapsel de fyllt med saker för framtidens elever.

I somras firade vi första spadtaget för nya Noltorpsskolan. Sedan dess har mycket hänt, och det syns hur den nya skolan kommer se ut. Väggarna är uppe, och inom några veckor ska golv gjutas, tak läggas och fönster sättas in. Sedan följer arbetet invändigt tills den är redo för inflyttning, våren 2022.

Tidskapsel från eleverna
Inför första spadtaget i juni förra året hade eleverna på skolan tillsammans fyllt en tidskapsel att gömma under golvet. I fredags var det dags att gräva ner kapseln då golvet snart ska gjutas. Eleverna som presenterade innehållet i juni fick komma tillbaka och hjälpa till. De öppnade också kapseln och påmindes om vad som lagts ner: mattebok, dikter, en telefon, skolfoton, pyssel och massor av spännande saker. Barnen gissade att lådan skulle hittas igen om ungefär 100 år.

Frågor om skolan
Lina Karlsson, projektledare Alingsåshem, svarade på barnens många frågor om projektet, berättade lite om bygget och pekade ut de olika rummen i den nya skolan. Peab var också med och berättade att bygga en skola är lite som att bygga med "lego för vuxna".

Efter sin insats fick alla skåla i bubbeldricka! Vi hoppas att tidskapseln hittas av nyfikna elever på Noltorpsskolan i framtiden.