Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jul 14, 2021

Vi söker controller

Är du ekonom med god analytisk förmåga och helhetssyn och är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt? Vill du arbeta i en stimulerande och central roll i en samhällsviktig verksamhet?

Vi söker dig som vill bidra till Alingsåshems fortsatta utveckling. Har du stort engagemang i ditt jobb och är analytiskt lagd med förmåga att se och förstå helheten? Välkommen med din ansökan!

Ansök via Jefferson Wells

Om oss

Inom Alingsåshem är vi cirka 70 medarbetare som tillsammans utvecklar och förvaltar 230 000 kvm lokaler i form av förskolor, skolor, fritidslokaler, verksamhetslokaler och kulturella byggnader samt 3 400 bostäder. Vi tror på att vara mycket mer än ett fastighetsbolag. Vi vill vara den ledande stadsutvecklaren i Alingsås kommun och erbjuda attraktiva, hållbara livsmiljöer där bostaden eller lokalen är en av alla viktiga delar.

Alingsåshem är Alingsås kommuns fastighetskoncern som äger, förvaltar och hyr ut bostäder och lokaler. Koncernen, som styrs med ägardirektiv från kommunen, verkar under samlingsnamnet Alingsåshem.

Din roll

Som controller ingår du i ekonomiavdelningen där du tillsammans med dina kollegor arbetar med att ge kvalificerat ekonomiskt stöd till hela fastighetskoncernens verksamhet. Du arbetar även med ekonomistyrning samt med att utveckla service och kontroll inom ekonomiområdet för att säkerställa såväl en effektiv verksamhet som service till våra hyresgäster.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

• Ansvara för analys, uppföljning och rapportering av resultat inom arbetet med budget och prognoser. 
• Upprätta hyres-och lönsamhetskalkyler. 
• Administrativa och ekonomiska uppdrag, analyser och utredningar för bolaget samt att ta fram underlag till analyser och utredningar. 
• Säkerställa korrektheten i vårt anläggningsregister.
• Koordinera årlig värdering av fastighetsbeståndet.
• Genomföra hyreshöjningar och indexregleringar i vårt fastighetssystem.
• Hantera lån- och bidragsadministration, ansökningar, uppföljning mm.
• Stödja projektledare och fastighetsförvaltare i ekonomiska frågor inom projektet.
• Samverka med övriga funktioner inom bolaget och aktivt bidra till utveckling av arbetssätt och rutiner inom såväl den egna avdelningen som bolaget som helhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med projektekonomi som ekonom/controller inom fastighetsbranschen. Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi samt mycket god kompetens inom ekonomiska analyser och processer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god analytisk förmåga och helhetssyn samt vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du trivs med att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter och är bra på att driva ditt eget arbete samtidigt som du förstår vikten av ett gott samarbete och att kunna prata ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Som person är du ansvarsfull med hög integritet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Alingsåshem erbjuder dig en stimulerande och central roll i en samhällsviktig verksamhet. I rollen som controller kommer du få stora möjligheter att påverka samt driva rollen och ditt ansvarsområde. Du erbjuds goda arbetsvillkor och möjlighet till ständigt lärande i en omväxlande miljö. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och resultat. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och träning på arbetstid och du kommer att arbeta med trevliga och engagerade kollegor med hög kompetens.

Inom Alingsåshem ser vi att mångfald berikar, vi ser därför positivt på sökande med olika bakgrund och erfarenheter.Tjänsten är heltid, tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. För ytterligare information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Camilla Rippe 0703-770138, camilla.rippe@jeffersonwells.se eller Caroline Magnusson caroline.magnusson@jeffersonwells.se, 0703–167 953.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan, senast den 29 augusti!