Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Oct 11, 2021

Vi börjar med lägenhetsvisningar igen

Från och med måndag 18 oktober kommer vi att börja med lägenhetsvisningar på plats igen, efter att ha haft digitala visningar under pandemin.

Visningen på plats i huset ger dig en möjlighet att besöka lägenheten innan du tackar ja eller nej till ett erbjudande.

Visning och att tacka ja eller nej

  • De sökande som har flest köpoäng i bostadskön erbjuds visning av lägenheten.

  • Vi bjuder in till ett visningstillfälle, vanligtvis en vardagseftermiddag. För att ha möjlighet att få lägenheten krävs att du är med på visningen, antingen själv eller genom ombud.

  • Om du tackar nej till fem lägenhetserbjudanden inom sex månader blir du spärrad från att söka nya lägenheter i sex månader framåt. Om du inte svarar alls eller inte närvarar vid visningen (själv eller genom ombud) räknas det också som ett nej.

  • Om du tackar ja efter visning är ditt svar bindande.

  • Kontrollera att du har aktuella kontaktuppgifter i din profil hos oss (telefon och e-post) där vi kan nå dig efter att svarstiden har passerat.

  • Om vi ska erbjuda dig kontraktet men inte kan få tag på dig inom några dagar, kommer du att stängas av från att söka under en period på sex månader och erbjudandet går till nästa person.

Här kan du läsa mer om hur en visning fungerar och vad som händer sedan:

Uthyrning fysisk visning

Utan symtom och håll avstånd

För att minska smittspridningen av Covid-19 är det viktigt att du som går på visningen är frisk. Även om du har lindriga symptom på luftvägsinfektion (dvs förkylningssymtom som t ex hosta, halsont eller feber) vill vi att avstår visningen och hör av dig till oss.

Under visningen bör alla göra sitt bästa för att hålla avståndet.