Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Oct 22, 2021

Engagerade kvällar om trygghet och trivsel

Under Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland valde Alingsåshem att prata om social hållbarhet i våra bostadsområden. Under två kvällar bjöd vi in boende i området Noltorp och Stockslycke till samtal på temat ”Att arbeta tillsammans för trygga och trivsamma bostadsområden”.

Evenemangen var ett startskott för Alingsåshems fördjupade arbete med att främja social hållbarhet, bland annat genom fler och tätare hyresgästträffar. Flera medarbetare från Alingsåshem passade på att medverka för en möjlighet att träffa hyresgäster i områdena.

– Det är precis så här vi vill jobba mer framöver säger Mikael Dolietis, vd på Alingsåshem. Det är värdefullt för hela bolaget att vi är synliga i våra områden, och man kan aldrig underskatta värdet i det personliga mötet.

Dialog kring trygghet

Flera tips och åsikter fördes fram, både muntligt och genom en tipslåda som fanns med under kvällen. Dialog fördes också kring hur man som hyresgäst själv kan påverka sin trygghet och hur Alingsåshem kan hjälpa till kring det. Linn Lindjern från säkerhetsenheten på Alingsås kommun berättade om deras verksamhet. Även kommunpolis Lotta Jofjord deltog och gav brottsförebyggande tips.

– Vi välkomnar den här sortens initiativ och ställer gärna upp och medverkar, säger Lotta Jofjord, kommunpolis i Alingsås. Jag upplevde att många hyresgäster är observanta i sitt bostadsområde. Vi uppmanar alla att anmäla om man drabbas av något eller tipsa oss vid misstanke om brott. Din iakttagelse kan vara en viktig pusselbit för vårt arbete.

Värdefullt att mötas

Ingrid Åsheim Espefors, bokonsulent på Alingsåshem är ett välkänt ansikte för många hyresgäster då hon arbetar mycket med kontraktsskrivning och kundkontakt.

– Det var fantastiskt roligt att få komma ut och möta hyresgäster på plats igen, säger Ingrid. Vi får möjlighet att svara på frågor direkt och även komma med tips till hyresgästen om vad vi behöver från dem. Vi vill till exempel gärna få in tips på olovliga uthyrningar och liknande. Är man uppmärksam i sin trappuppgång så är det guld värt för oss i vårt arbete, tillägger hon.

 

Så här kontaktar du polisen vid misstanke om brott:

Telnr: 114 14
www.polisen.se (Klicka på knappen ”Jag har sett eller hört något” och fyll i formuläret.)

 

Hållbarhetsfestivalen 18 oktober i Noltorp. Mingel utanför tältet.

 

Alingsåshems vd Mikael Dolietis berättar om vårt arbete med social hållbarhet.

 

Hållbarhetsfestivalen 2021 Lotta Jofjord

Kommunpolis Lotta Jofjord ger brottsförebyggande tips.

 

Hållbarhetsfestivalen 2021 Stockslycke

I Stockslycke kom många hyresgäster förbi för att prata om trygghet och trivsel i sitt område. Fältgruppen i Alingsås tittade förbi.