Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jan 10, 2022

Med anledning av corona (covid-19)

För din och vår säkerhet följer vi myndigheternas rekommendationer och verkar för att bidra till minskad smittspridning. Här hittar du samlad information om hur vi arbetar med anledning av corona.

KUNDMOTTAGNING

Vår kundmottagning på Smålandsgatan 1 är stängd från 2022-01-12 och tillsvidare.

Med anledning av att det återigen är hög risk för smittspridning av coronavirus (Covid-19) i Sverige har Alingsåshem beslutat att tillfälligt stänga kundmottagningen. Vi har fortfarande öppet för bokade besök.

Om du vill lämna brev eller blanketter finns en postlåda utanför kundmottagningens entré. Där finns också ett nyckelinkast.

Då kundmottagningen är stängd rekommenderar vi dig att hantera dina ärenden via Mina sidor, alternativt att ringa eller mejla oss. Eftersom vi är färre som svarar kan kötiden vara längre än normalt.

Telefon 0322 – 61 77 17 (kundservice och fastighetsservice)
Mejl info@alingsashem.se
Akuta ärenden 010 – 470 53 00 (Securitas, efter ordinarie öppettider)

 

Besiktning

För att bidra till minskad risk för smittspridning ska alla i hushållet hålla ett avstånd på minst 2 meter från våra medarbetare vid bokade besök.

Kontakta den som ska utföra besiktningen inför ditt bokade besök om någon i hushållet har eller nyligen haft sjukdomssymtom. Då bokar vi om besöket till ett senare tillfälle.

 

Felanmälan

Ändrade rutiner vid felanmälan:

  • Vi åtgärdar bara de ärenden som är akuta. Om ditt ärende inte är akut ber vi dig att återkomma.

    Akuta ärenden är sådant som riskerar säkerheten för dig eller för fastigheten, eller sådant som påverkar din möjlighet att använda lägenheten. Exempel på akuta ärenden är fel på hissen; fel på elsystem eller kontakter; fel på spis eller kylskåp; problem med ventilationen; stopp i avlopp; och vattenläckor. Bedömning av vad som är akut görs av bovärden.

  • Vi ser helst att du/ni inte är hemma vid vårt besök. Lämna lägenhetsnyckeln i brevlådan på vårt kontor eller nyckelinkast på området. Tänk på att märka nyckeln med namn och lägenhetsnummer.

  • Om du är hemma när vi kommer, ska alla i hushållet hålla ett avstånd på minst 2 meter från våra medarbetare. För din och vår trygghet ser vi helst att du som hyresgäst befinner dig i ett annat rum när arbetet utförs.

  • Om någon i hushållet uppvisar symptom eller inte håller avstånd kommer besöket att avbrytas och du som hyresgäst får boka en ny tid.

  • Kontakta oss inför ditt bokade besök om någon i hushållet har eller nyligen haft sjukdomssymtom. Då bokar vi om besöket till ett senare tillfälle.

Vi besöker många hyresgäster under en arbetsdag och på detta sätt värnar vi om din, vår egen och andra hyresgästers säkerhet.

 

Visningar

Vi kommer att fortsätta med fysiska visningar av lediga lägenheter. Vi ber alla som kommer på en visning att hålla avstånd till varandra och till våra medarbetare, och att använda egna munskydd.

 

Våra entreprenörer

Vi för en kontinuerlig dialog med våra entreprenörer för att säkerställa att de också följer myndigheternas rekommendationer i denna fråga.

Är du entreprenör och ska hämta en nyckel? Kontakta den fastighetsförvaltare som gjort beställningen.

 

Mer information om corona (covid-19)

Du kan läsa mer på Folkhälsmyndighetens och Alingsås kommuns webbplats samt 1177.se.

Här hittar du Folkhälsomyndighetens information på olika språk.

 

Information in different languages

The Public Health Agency of Sweden has information in different languages.


Denna information gäller just nu men kan komma att uppdateras. Aktuell information hittar du här på hemsidan.

Vi uppmanar alla att ta sitt personliga ansvar för att minimera risken för spridning, du kan bidra genom att visa hänsyn. Ta hand om dig och tack på förhand!