Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Mar 24, 2022

Så jobbar vi med flyktingboenden

Behovet av boenden för flyktingar från Ukraina är akut just nu. Alingsåshem samarbetar med Alingsås kommun för att tillhandahålla lämpliga lokaler.

Det är Alingsås kommun som i samråd med Migrationsverket tar hand om de flyktingar som kommer till Alingsås från Ukraina. Alingsåshems uppdrag är att tillhandahålla och förbereda lokaler som kan vara lämpliga som tillfälliga boenden för de flyktingar som kommer till kommunen.

I ett första skede har vi gett kommunen tillgång till oanvända lokaler i våra fastigheter och bostadsområden och lägenheter som av olika anledningar står tomma (inför kommande renoveringar mm).Vi kommer att informera omkringboende i de områden som berörs, så att man vet att det tillfälligt kan finnas boende i lokaler som annars står tomma.

Tillsammans är vi många aktörer och medmänniskor som hjälps åt att för ordna ett mottagande där de flyktingar som kommer till kommunen känner sig så trygga och omhändertagna som möjligt.

Bra att veta

Alingsåshem har ingen möjlighet att ta hantera gåvor eller insamlingar som görs till förmån för flyktingar. Alingsås kommun hänvisar till Röda Korset Alingsås och Vinden second hand om du har gåvor eller på annat sätt vill hjälpa till.

Mer information

För mer information om hur Alingsås kommun arbetar med anledning av invasionen av Ukraina, hänvisar vi till Alingsås kommuns hemsida.