Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jul 28, 2022

Multisportarena på Citrongatan klar

Nu är den nya multisportarenan i Noltorp redo för lek och idrott. Här hittar du mål för fotboll och innebandy, löparbana och basketkorgar.

Den nya multisportarenan ligger bredvid utegymmet på Noltorp, på gården intill Citrongatan 12-16. På utegymmet finns flera olika typer av redskap och även tillhörande instruktioner, så för den som önskar finns möjlighet till ett ordentligt styrkepass att kombinera med valfri bollsport på multisportarenan.

Multisportarena Citronen

Plats för löpning och bollsport

Multisportarenan på Citronen består av två asfalterade ytor för basket och en inhägnad konstgräsplan med fotbollsmål och innebandymål. Konstgräsplanen är 12 x 26 meter. Runtom anläggningen finns två löparbanor med gummiasfalt.

Satsning på utemiljön

I samband med årets hyresförhandling enades Alingsåshem och Hyresgästföreningen om en särskild satsning på utemiljön på Citronen. I utvecklingen av området ingår, förutom multiarenan, även en ny grillplats och nya bänkar.

Förhoppningen med den nya arenan är att fler personer, i alla åldrar, ska röra sig ute i bostadsområdet. Målsättningen är att detta ska leda till en ökad trygghet och trivsel.

De boende i området har fått vara med och rösta mellan olika alternativ för multisportarenan och beslutet landade i en variant med löparbana och högt staket.

Invigning i höst

Vi planerar för en invigning till höst, men redan nu är besökare välkomna att använda multisportarenan.

Multisportarena Citronen