Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Sep 8, 2022

Festlig invigning på Noltorpsskolan

Det var stort intresse när Noltorpsskolans nya lokaler invigdes med tal, tårta, vimplar och bandklippning.

Vi har invigt Noltorpskolans nya lokaler! Runt 80 personer närvarade i strålande väder på invigningen men ännu fler kom och såg sig om i lokalerna under öppet hus. Ett tillfälle att se bland annat se ljusgårdarna, biblioteket med sin läsgrotta, hemkunskapssalen och träningsskolans anpassade lokaler. Allt detta i strumplästen, eftersom Noltorpsskolan numera är skofri för att skapa en bättre inomhusmiljö.

Vi tackar alla för en mycket lyckad tillställning! Det känns fantastiskt roligt att ha fått överlämna så fina lokaler till verksamheten. Noltorpsskolan kommer efter om- och tillbyggnationen vara Alingsås största grund- och grundsärskola med plats för 640 elever.

– Vi vill att barnen på Noltorp ska känna sig stolta över sin nya skola, säger Lina Karlsson, projektledare Alingsåshem. Det har varit viktigt för oss att bygga en skola som ger alla barn förutsättningar till en trygg skolmiljö.

Hela projektet är indelat i tre etapper och beräknas vara klart 2024. Nästa etapp är en ny fullstor idrottshall på området som ska stå klar 2023 och där markarbetet för hallen startade nu i augusti. Sista etappen är ombyggnation och renovering av bland annat kök och matsal.

Kent Perciwall, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden ger kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson en hjälpande hand när han klipper invigningsbandet.

Alla som kom på invigning och öppet hus bjöds på tårta.