Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Nov 22, 2022

När det är snö och kallt

Här har vi samlat information om snöröjning, värme och andra ämnen som är högaktuella nu när snön och vintern kommit till Alingsås kommun.

Snöröjning

För att du ska kunna komma fram så säkert och smidigt som möjligt i vinter snöröjer vår entreprenör i en viss ordning. Utryckningsvägar, entréer och entrévägar snöröjs alltid först.

Alingsåshem snöröjer gemensamma gångvägar och asfaltsytor. Du ansvarar själv för snöröjning på din egen p-plats och framför din garageport.

Du som bor i radhus ansvarar själv för snöröjning fram till dörren.

Snödjupet bestämmer

Vi snöröjer senast när det har kommit mer än fyra centimeter blötsnö eller sju centimeter torr snö. Om det har snöat under natten försöker vi ha röjt entré och entrévägar från snö före klockan 08.00. Inom ett dygn från snöfallet ska snöröjningen vara klar.

Snöplogen

Tänk på att hålla avstånd till snöplogen. Den som kör maskinen har dålig sikt framåt.

Halkbekämpning

Vi halkbekämpar så snart det finns risk för halka. Vi sprider ut stenflis istället för att salta då det både är bättre för miljön och underlaget.

Kontakta oss

Kontakta serviceanmälan om du har synpunkter på snöröjningen.
Telefon: 0322-61 77 17 (välj Fastighetsservice)
Telefontider. måndag–fredag 10.00–12.00

Värme

Vi använder ett automatiserat värmesystem som ser till att hålla temperaturen i våra lägenheter runt 20 grader.
Vid snabba väderomslag kan systemet behöva lite tid på sig för att komma upp i rätt temperatur. Det är extra vanligt på hösten och vintern.

Om temperaturen är lägre än 20 grader ber vi dig först kontrollera att alla element är på. Mät sedan inomhustemperaturen genom att sätta upp en termometer på en innervägg. Lägg inte termometern i fönstret, eftersom det ger missvisande resultat.

Felanmäl om det är kallare än 20 grader under två till tre dagar. Logga in på Mina sidor eller ring Fastighetsservice.
Telefon: 0322-61 77 17 (välj Fastighetsservice)
Telefontider. måndag–fredag 10.00–12.00

Tips för att få det varmare i din lägenhet

Möblera inte för nära elementen

Om möbler står för nära elementen kan värmen inte sprida sig ut i resten av rummet. Håll ett avstånd på minst 10 centimeter.

Inga gardiner på termostaten

Om du har långa gardiner i dina fönster som hänger för nära elementets termostat, kan termostaten få svårt att känna av temperaturen i rummet. Resultatet blir att fastighetens värmesystem tror att det är varmt i din lägenhet och minskar värmen.

Stäng fönster och balkongdörrar

Vädra gärna, men tänk på att vädra kort och effektivt. Vädrar du länge blåser värmen ut och det tar tid för värmesystemet att värma upp lägenheten igen.

Brandvarnare

Passa på att kontrollera brandvarnaren runt första advent varje år.
Tryck in knappen några sekunder: om brandvarnaren fungerar ska den börja pipa högljutt. (Håll inte örat för nära: ljudet är högt!) Om brandvarnaren inte tjuter är den trasig, eller så är batteriet slut. De allra flesta av Alingsåshems lägenheter har brandvarnare med batterier. Testa att byta batteriet. Om den fortfarande inte fungerar måste du serviceanmäla det på Mina Sidor eller till fastighetsservice 0322-61 77 17.

Rengör också brandvarnaren genom att demmsuga framsidan, då blir den mer effektiv.

I alla Alingsåshems lägenheter ska det finnas minst en brandvarnare. Om du saknar en brandvarnare, eller om brandvarnaren är trasig, måste du serviceanmäla det på Mina Sidor eller till fastighetsservice 0322-61 77 17.

Brandfilt

Ha gärna brandfilten på ett ställe där du lätt kommer åt den. I december använder många hushåll spisen mer, och bränner fler levande ljus än under övriga året. Olyckan kan vara framme och då är det bra att vara förberedd.