Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Dec 1, 2017

Ljusmys på Noltorp

Torsdagen den 30 november serverade Hälsonavet - med hjälp av Tomten - varm korv vid Hagastråket på Noltorp.

Precis som förra året så har Ljus i Noltorp fått en mysig inledning. Gångvägen Hagastråket, som löper från ICA Noltorp till vårdcentralen/Hagagården pyntades även då med ljusbollar i träden och ICA Noltorp satte upp julbelysning runt entréen.

Ljusmyset anordnades av Hälsonavet och ICA Noltorp utanför entréen till matbutiken. Där bjöds det på glad musik, glögg, pepparkakor, varm korv - och inte minst samvaro. Allt medan Tomten spankulerade runt och tog emot önskelistor och förfrågningar om selfies. En del hade spontant tittat förbi därför att de såg folksamlingen; andra (som den entusiastiska kön av pojkar framför grillen) hade kommit väldigt målmedvetet med varmkorven i fokus.

Hur kommer det sig då att Hälsonavet bjuder på varmkorv vid en parkering?

- Det är en del av Hälsonavets verksamhet, säger Charlott Klug som är folkhälsostrateg på Alingsås kommun, Vi ska skapa mötesplatser, och här är det ju många som går förbi. Ett sådant här mys skapar tillfälle för alla i kvarterat att mötas. Det är trevligt när alla vi aktörer i Hälsonavet tillsammans kan göra något för de boende i stadsdelen.

Och då, som om själva vädret visste att julen snart är här, så började det mitt i myset att snöa stora, tunga flingor som täckte pepparkakorna och glittrade på allas mössor.

Jasmina Cullum, som är koordinator på Hälsnavet, och Tomten.

Lilian Mastaglio och Helen Movitz prövade pepparkakorna och njöt av ljusen.


Bra att veta:
Lamporna på Hagastråket sitter uppe under hela vintern.