Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Nov 5, 2018

Nu börjar uthyrningen av Trollskogen!

Måndag 5 november påbörjas uthyrningen av de första 27 lägenheterna i helt nya kvarteret Trollskogen. Det är klimatsmarta hyresrätter mellan skogen och sjön som nu söker hyresgäster.

Trollskogen är en del av bostadsområdet Stadsskogen – ett av de större stadsutvecklingsprojekten i kommunen under senare tid. De hyresgäster som våren 2019 flyttar in i de tre husen i kvarteret Trollskogen kommer att ha skogen som närmaste granne åt ena hållet, och utsikt ner mot sjön Mjörn åt andra hållet.

Härifrån kan du lätt cykla eller ta bussen till stadskärnan, men det går lika snabbt att ta sig ut i naturen bakom husen eller utforska stränderna runt sjön Mjörn. Eller så föredrar du kanske att ta en fika på den inglasade balkongen eller i solsidan på loftgången. På andra sidan gatan finns en idrottsanläggning, och i det egna kvarteret kommer det att finnas en restaurang som kan fylla på energidepåerna igen.

Trollskogen är byggt i passivhusteknik med ett stramt och enkelt formspråk. Husen är helt tillgänglighetsanpassade, vilket till exempel innebär att det inte finns några trösklar i lägenheterna, att badrummet är rymligt, att alla lägenheter kan nås med hiss och att dörrarna är bekvämt breda.

Välkommen till ett boende för den lilla familjen, där alla kan leva ett aktivt liv, oavsett ålder eller rörlighet!

Läs mer om Trollskogen i  den här broschyren.


SÅ GÖR DU FÖR ATT SÖKA

För att kunna söka lägenheter hos Alingsåshem måste du vara anmäld i vår bostadskö. Här kan du läsa mer om vad som gäller för bostadskön.

På hemsidan ser du alla objekt som är lediga. Intresseanmälan gör du lättast via Mina sidor på hemsidan, men du kan också besöka oss i kundmottagningen eller ringa in din intresseanmälan.

Lägenheterna i kv Trollskogen kommer att vara sökbara i två veckor. Du kan intresseanmäla dig under hela perioden 5 november kl 12.00 till 19 november kl 11.59.

De lediga lägenheterna fördelas efter köpoäng. De sökande som har flest köpoäng kommer att bjudas in till en visning i början av december.


FLER LÄGENHETER KOMMER SNART!

De 27 lägenheter som hyrs ut i första omgången ligger alla i kvarterets högsta hus, Tomtebogatan 7. Samtliga lägenheter här är tvåor eller treor.

Senare under vintern kommer vi även att starta uthyrningen av Tomtebogatan 3 och 5A. Tomtebogatan 3 liknar i hög grad Tomtebogatan 7 fast huset är lite lägre. Här kommer det att bli rökfritt boende.

Tomtebogatan 5A är ett mindre hus med loftgång, där alla de sex lägenheterna är ytsmarta ettor.

Alla lägenheterna har inflyttning under våren 2019.