Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jan 15, 2019

Det händer i Bjärke

Ett av Sollebrunns landmärken köps av Alingsåshem och i Sollebrunn har Skolgatan fått sitt områdeshus renoverat. Det är några av årets första nyheter från våra områden i kommunens norra delar.


Skolgatans områdeshus.

På Skolgatan finns sedan tidigare ett områdeshus som servar tre av fastigheterna med bland annat tvättstuga och lägenhetsförråd. Efter att ha helrenoverats utvändigt har det nu också fått ett alldeles nytt återvinningsrum. Det gör att vi kan ta bort sopskåpen som tidigare har stått utomhus. Dessutom slipper sopbilen köra in bland husen.

TRÄDGÅRDSAVFALL
Eftersom alla lägenheter på Skolgatan har en liten trädgårdstäppa, finns det nu också möjligheter att lämna trädgårdsavfall utanför återvinningsrummet. Dessutom är carporten omgjord och större delen av all asfalt i området nylagd.

UTEPLATS
I vår kan de boende på Skolgatan också se fram emot en ny gemensam uteplats på gräsmattan i mitten av ”Stora Skolgatan”. Här blir det stenläggning, bänkar, bord, belysning och en plantering.
– Vi hoppas att det ska bli en fin mötesplats för alla som bor i området, där man kan grilla eller dricka kaffe, säger Johan Melander som är Alingsåshems förvaltare i Bjärke.

FRÄSCHA TVÄTTSTUGOR
På Bjärkevägen i Gräfsnäs har tvättstugorna precis renoverats, med nya ytskikt och en renoverad toalett. Inom kort får den också ett elektroniskt bokningssystem. Detta är sista etappen i den renovering av hela bostadsområdet som har pågått under flera år.

MÖBELAFFÄR BLIR ALINGSÅSHEMS
Ytterligare en Bjärkenyhet är att Alingsåshem har köpt fastigheten där Sollebrunns möbelaffär har huserat sedan 1942. Tanken är att hemtjänsten i framtiden ska få lokaler här.