Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Feb 18, 2019

Nästa steg i hyresförhandlingarna

Alingsåshem och Hyresgästföreningen tar hjälp av Hyresmarknadskommittén för att komma vidare i förhandlingarna om 2019 års hyror.

I november inleddes hyresförhandlingarna för Alingsåshems bostadshyresgäster. Eftersom att parterna inte har kunnat komma överens har förhandlingarna dragit ut på tiden.

– Vi har ett gott förhandlingsklimat, men våra uppfattningar av vilka kostnadsökningar och utmaningar som Alingsåshem står inför skiljer sig såpass mycket att vi behöver hjälp för att komma vidare, säger Alingsåshems ekonomichef Lena Borin.

För att komma i mål med förhandlingarna har parterna nu alltså kommit överens om att vända sig till Hyresmarknadskommittén. Kommittén går igenom argumenten och återkommer med ett medlingsbud.

– Förhoppningsvis gör detta att vi kommer fram till en lösning så att våra hyresgäster så snart som möjligt kan få besked om sina nya hyror, säger Lena Borin.

 

Fakta om Hyresmarknadskommittén
De allmännyttiga bostadsföretagens branschorganisation, SABO, har en tvistelösningsfunktion som heter Hyresmarknadskommittén. Den består av representanter från SABO och Hyresgästföreningen.