Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Apr 1, 2019

Framtidsveckan

8-14 april är det dags för Framtidsveckan i Alingsås. I år bjuder vi in till dialogträff om grannsamverkan, föreläsning om miljöpsykologi och klimatsmart fredagsmys.

GRANNSAMVERKAN I FLERFAMILJSHUS
Vill du veta mer om hur du kan minska brottsligheten och öka tryggheten i ditt område? Välkommen på dialogträff om grannsamverkan i flerfamiljshus med representanter från Alingsås kommun, Polisen, Alingsåshem och Fastighetsägarna i Alingsås.

Datum Onsdag 10 april
Tid
15.30-17.00
Plats Rådhuset, Lokal Väktaren
Arrangör Alingsås kommun, Polisen, Alingsåshem och Fastighetsägarna
Inträde Gratis
Anmälan Via mejl till charlott.klug@alingsas.se senast fredag 5 april

 

KLIMATET OCH DU – KLIMATÅNGEST, SMYGFLYG OCH MILJÖPSYKOLOGI
Föreläsning med Misse Wester

Vilken relation har du till klimatfrågan? Hur ser länken ut mellan vad du tänker och vad du faktiskt gör? Välkommen på en föreläsning med Misse Wester som ger ett psykologiskt perspektiv på klimatfrågan.

Misse är doktor i psykologi och gästprofessor vid Lunds universitet vid avdelningen för riskhantering och samhällssäkerhet. Kanske känner du igen henne som expert i SVT-serien Nedsläckt land där deltagarna får prova att leva i ett samhälle utan el.

Datum Torsdag 11 april
Tid
18.30-20.00
Plats Utbildningens hus, Sparbankssalen
Arrangör Alingsåshem & Alingsås kommun
Inträde Gratis
Anmälan Ingen anmälan krävs, först till kvarn

 

KLIMATSMART FREDAGSMYS

Tillsammans med Alingsås Energi bjuder vi på ett givande och inspirerande klimatsmart fredagsmys. Vi börjar kvällen med en ekologisk och närproducerad måltid följt av filmvisning av Imorgon – en optimistisk dokumentär om vårt klimat. Istället för att visa ”det värsta som kan hända”-scenarion fokuserar filmen på människorna som kommer med lösningar, förslag och åtgärder.

Efter filmen finns möjlighet att lyssna till ett panelsamtal om hållbarhet. Vad kan vi alla kan göra för att bidra till en mer klimatsmart vardag? Deltagare i panelen är Lars Mauritzson (vd på Alingsåshem), Jan Olofzon (vd på Alingsås Energi), Lasse Larsson (driver och äger Nolbygårds ekobageri) och Åsa Lindbom (administrerar Rekoring Alingsås och är projektledare på Ecogain).

Datum Fredag 12 april
Tid
Insläpp 17.30, filmen börjar 18.00 
Plats Palladium
Arrangör Alingsåshem & Alingsås Energi
Inträde Gratis
Anmälan alingsasenergi.se