Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Oct 30, 2019

Renoveringarna på Noltorp fortsätter

Alingsåshem renoverar Mjörngatan 5 med start i februari nästa år. Förhandlingen om hyrorna är nu avslutad.

Alingsåshem har sedan 2015 renoverat fastigheter i området Bananen på Noltorp. Bollvägen 4-6 och Noltorpsgatan 3 har hittills rustats upp. Då förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Alingsåshem nu är avslutade påbörjas snart nästa projekt, renovering av Mjörngatan 5.

– Fastigheten har ett stort behov av underhåll och renoveringen är nödvändig för att uppnå en hållbarhet på lång sikt, säger Alingsåshems fastighetschef Britt-Inger Wallin.

Alla 37 lägenheter kommer att renoveras enligt en basnivå men möjligheten finns också för hyresgästerna att göra tillval för att ytterligare höja standarden i bostaden. Hyresgäster boende på Mjörngatan 5 har fått information om samtliga tillval och hyresnivåer.

Några av de åtgärder som genomförs är byte av avloppsstammar, helrenovering av badrum, installation av ny ventilation och elcentral, byte av fönster och balkongdörrar, uppfräschning av tvättstuga och indragning av fiber.

Efter renoveringen kommer hyreshöjningen vid renovering enligt basnivån vara 1073-1337 kronor per månad beroende på lägenhetsstorlek. Det ger en månadshyra på 3 805 kronor för en enrumslägenhet och 6 903 kronor för den största trerumslägenheten. Höjningen införs stegvis enligt en femårsplan med 60 % rabatt på hyreshöjningen första året. n.