Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Dec 20, 2019

Alingsåshem söker ny vd

Vi söker dig med gedigen chefserfarenhet som vill leda och driva utvecklingen av koncernen Alingsåshem. Sista ansökningsdag 24 januari.

Vi söker dig som vill leda och driva utvecklingen av koncernen Alingsåshem som en central aktör i kommunens tillväxt. Tillsammans med dina ca 70 medarbetare skapar du attraktiva, hållbara livsmiljöer där bostaden eller lokalen är en av alla viktiga delar. Du ser att vi är en viktig samhällsutvecklare i Alingsås kommun som erbjuder hem för människor och verksamheter genom livets alla skeenden.

Du leder utvecklingen och verksamheten utifrån ett långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart perspektiv. Genom nya ägardirektiv får du möjlighet att ta ett utökat ansvar för att driva samhällsbyggnadsfrågor i tidiga skeden samt utveckla nya arbetssätt och samarbetsformer med externa aktörer. Du kommer att ha ett nära samarbete med kommunens övriga verksamheter, både inom samhällsbyggnad och de förvaltningar som är Alingsåshems största hyresgäster av verksamhetslokaler som t ex skola och omsorg.

Den 1 september 2018 bildade de båda kommunala bolagen Fabs AB och AB Alingsåshem en gemensam organisation under namnet Alingsåshem. Du kommer att leda det fortsatta arbetet med att skapa en gemensam struktur och kultur.

Du leder bolagets ledningsgrupp och rapporterar till styrelsen.


VÅRA FÖRVÄNTNINGAR

Vi söker dig med gedigen chefserfarenhet. Du har vana av att arbeta med ekonomisk styrning samt erfarenhet av eller god förståelse för arbetet i en politiskt styrd organisation. Vi ser att du har erfarenhet av fastighetsbranschen och/eller samhällsplanering/exploatering. En förutsättning för tjänsten är att du har god förhandlingsvana från komplexa affärssammanhang samt dokumenterat goda resultat av förändringsledning.

Som ledare har du förmåga att skapa förtroendefulla relationer såväl internt som externt. Du har ett helhetsperspektiv och är inkluderande, lyhörd och kommunikativ. Du är proaktiv och modig, utåtriktad och sätter tydliga mål. Du vågar fatta beslut, skapar engagemang och motivation. Du tar tillvara på dina medarbetares olikheter och kompetenser och skapar förutsättningar för andra att lyckas.

Vi ser att du har akademisk utbildning inom ekonomi, teknik, samhällsbyggnad eller motsvarande.

VI ERBJUDER

Alingsåshem erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet med stort engagemang och hög kompetens. I den här rollen får du möjlighet att vara med och utveckla Alingsås kommun och bidra till kommunens vision. Du kommer till en organisation med tydliga mål för nöjda kunder och engagerade medarbetare samt ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.


INTRESSEANMÄLAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Din intresseanmälan gör du via http://www.source-executive.se senast den 24 januari. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lisa Mastalir, 0727-232724, lisa.mastalir@source-executive.se eller Jonna Ramm-Schmidt, 070-864 13 34, jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi

I denna rekrytering har vi gjort våra medieval och undanber oss därför kontakt från försäljare.