Publicerad

Klart för byggstart av nya ishallen

Äntligen klart för start! Vi har tecknat avtal med Peab för byggnation av Alingsås nya ishall. Till våren startar arbetet med att riva den gamla ishallen.

Illustration av den nya hallen: Wahlström & Steijner Arkitekter AB

I oktober togs beslut i Alingsås kommunfullmäktige om byggnation av en ny ishall och nu har avtal om byggnation skrivits med Peab, som blir totalentreprenör.

Rivning av den nuvarande ishallen påbörjas i mars och sedan startar byggnation av Alingsås nya, moderna ishall – anpassad efter verksamhetens behov. Beräknad inflyttning är årsskiftet 2024/2025.

— Det känns fantastiskt, säger Christer Winther Halldén, affärsområdeschef på Alingsåshem. Det här är ett projekt vi har jobbat intensivt med och vi ser fram emot att få göra verklighet av det. Nolhalla ishall kommer bli ett vackert inslag i Nolhaga slottspark, och en hall för Alingsåsaren att vara stolt över!

Den nya anläggningen

Den nya ishallsanläggningen är en förbundshall i två våningar och kommer rymma 500 publikplatser där aktiva alingsåsare inom ishockey och konståkning får ytor och funktioner anpassade för sin verksamhet. Hallen kommer ligga på samma plats som idag och ska vara en aktiv mötesplats för föreningar och allmänhet.

Vi ser fram emot att få leverera en ny, modern ishall som skapar glädje, samhörighet och möjlighet till en aktiv fritid för alla i Alingsås kommun!

Dagens ishall i Nolhaga är uttjänt och kommer ersättas med en ny ishallsanläggning. Byggnationen pågår mellan 2023-årsskiftet 2024/2025.