Publicerad

Flytta ut till balkong och uteplats

Till många av våra lägenheter hör en uteplats eller balkong - ett extrarum som uppskattas av många! Det här är bra att veta när man flyttar utomhus.

Blomlådor och krukor på balkong

Blomlådor ska sitta på insidan av balkongräcket, för allas säkerhet. Vattna blommorna försiktigt så inte grannen under dig får vatten på sin balkong.

Byggnation eller större förändring av balkong eller uteplats

När våren närmar sig börjar det klia i fingrarna! Vill du bygga altan, glasa in din balkong, sätta upp markiser, plantera ett träd eller göra någon annan typ av förändring på din balkong eller uteplats? Då behövs ett godkännande från Alingsåshem, innan du sätter i gång.

Ta kontakt med din förvaltare om vad som är möjligt för just din bostad. Kontaktuppgifter hittar du under Fastighetskontakter på Mina sidor.

Grillning

Använd elgrill om du grillar på balkongen. Elgrill är den enda typ av grill som får användas på balkongen, på grund av brandrisken.

Kol- eller gasolgrill får användas på uteplats eller på gårdar, gärna en bit bort från huset, för säkerhets skull. I flera av våra bostadsområden finns också gemensamma grillplatser du är välkommen att använda.

Ta hand om din uteplats och balkong

Kratta löv på uteplatsen, klippa gräsmattan, beskära buskar och hålla balkongen ren. Det är några saker som du som hyresgäst ansvarar för. Precis som du tar hand om din lägenhet, ingår det att vårda och sköta om sin balkong eller uteplats. Då blir det dessutom härligare och trevligare att använda den!