Publicerad

Parkourskola för unga

Tillsammans med Velox Freerun har Alingsåshems yngre hyresgäster fått chansen att prova på parkour. Under två sommardagar samlades vi vid utegymmet vid Citrongatan 16 för träning och gemenskap.

Två eftermiddagar med utmaningar

Tillsammans med Velox Freerun Länk till annan webbplats. anordnade vi den 10-11 augusti en parkourskola för våra hyresgäster mellan 6 och 15 år. Under träningen fick deltagarna träna på att bland annat göra volter, ta sig mellan olika hinder, falla mjukt och utmana sig själva. ICA Supermarket Noltorp bjöd alla som var med på extra energi i pausen.

Att ta sig fram snabbt och smidigt

Parkour är en träningsform som går ut på att på att ta sig från punkt A till punkt B så snabbt och smidigt som möjligt. Det är en träning som både kan utövas inom- och utomhus. I parkour ses hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet, för att genom träning överkomma allt svårare hinder.

Satsning på sommaraktiviteter

Genom att sponsra sommarskolor erbjuder vi våra yngsta hyresgäster en minnesvärd upplevelse och möjligheten till ett aktivt sommarlov! I år hade våra hyresgäster möjlighet att anmäla sig till kostnadsfria platser till fotbollsskolor hos Alingsås KIK, Holmalunds IF och Gerdskens BK samt AIF Gymnastikförenings sommarskola.

Utöver att sponsra med platser till dessa föreningsaktiviteter arrangerade vi också parkourskolan i området Citronen, för att ge möjlighet till en mer spontan medverkan på plats i ett av våra bostadsområden.

Stort tack till alla er som kom förbi och provade på!