Publicerad

Kallt i lägenheten?

Tycker du att det är kallt inomhus? Här har vi samlat tips för en varmare lägenhet och information om hur värmesystemet fungerar i våra lägenheter.

Hund under filt

Så fungerar värmen i våra lägenheter

Vi använder ett automatiserat värmesystem som ser till att hålla temperaturen i våra lägenheter runt 20 grader.

Vid snabba väderomslag kan systemet behöva lite tid på sig för att komma upp i rätt temperatur. Det är extra vanligt på hösten och vintern.

Om du tycker att det är kallt

Kontrollera elementen

Kontrollera att elementen är påslagna genom att titta på termostaten, ju högre siffra desto varmare. Kom ihåg att elementen inte behöver vara trasiga för att de känns kalla, det kan också bero på att termostaten känt av att inomhustemperaturen är tillräcklig och därför inte ”släpper på” värme.

Mät inomhustemperaturen

Mät inomhustemperaturen i mitten av rummet, cirka 1,5 meter upp från golvet. Gör en felanmälan om det under två till tre dagar är kallare än 20 grader i din lägenhet. Logga in på Mina sidor eller ring fastighetsservice.

Möblera rätt

Om möbler står för nära elementen kan värmen inte sprida sig ut i resten av rummet. Håll ett avstånd på minst 10 centimeter.

Undvik gardiner på termostaten

Om du har långa gardiner i dina fönster som hänger för nära elementets termostat, kan termostaten få svårt att känna av temperaturen i rummet. Resultatet blir att termostaten tror att det är varmt i din lägenhet och minskar värmen.

Vädra effektivt

Försök att vädra korta stunder. Tänk på att stänga av elementen när du vädrar.