Publicerad

Möjlighet att sköta fler ärenden digitalt

Nu kan du säga upp ditt hyresavtal, ansöka om direktbyte eller andrahandsuthyrning direkt via digitala blanketter här på hemsidan.

Sedan juni erbjuder vi möjligheten att både skicka in och signera blanketter helt digitalt.

Vi har även gått över till digital signering av kontrakt på till exempel parkeringar, garageplatser och extra förråd. Det finns även möjlighet att signera sitt lägenhetsavtal digitalt. Det betyder att du inte behöver lägga tid på att komma till Alingsåshems kontor för att signera ett pappersavtal.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra hyresgäster den här tjänsten, säger Britt Inger Wallin, chef för affärsområde bostäder på Alingsåshem. Det är en digital milstolpe för oss att kunna göra den här funktionen tillgänglig för våra hyresgäster!

För den hyresgäst som föredrar pappersblanketter och personligt möte finns den möjligheten fortfarande kvar.

Så här går det till

Blankett

När du bestämt dig för att göra en uppsägning eller en ansökan fyller du i en blankett. Nu kan du kan antingen göra det digitalt, eller genom att fylla i en pappersblankett som du postar eller lämnar in till oss. Om du gör en digital uppsägning fyller du i formuläret direkt på hemsidan och signerar med Mobilt BankID.

Signera avtal

Om du ska signera ett avtal får du ett mejl från oss med en länk till signeringen. Du läser igenom avtalet och skriver under med ditt Mobila BankID.