Om Alingsåshem

Vi har det unika uppdraget att vara allmännyttan i Alingsås kommun, samtidigt som vi äger, förvaltar, utvecklar och bygger kommunens samhällsfastigheter. Vi arbetar med samhällsbyggande och hållbar stadsutveckling av Alingsås.

Runt om i kommunen äger och förvaltar vi cirka 3 400 lägenheter och 240 000 kvadratmeter lokaler. Det gör oss till den största hyresvärden i Alingsås kommun.

Vi äger och förvaltar ett stort antal skolor och förskolor, ishall, simhall, gruppboenden och äldreboenden – men också idrottshallar och kulturbyggnader som Alingsås rådhus och museum. Förutom samhällsfastigheter förvaltar vi kontor, industrier samt restaurang- och butikslokaler.

Vi erbjuder en stor variation av hyreslägenheter, alltifrån det moderna trähuset Pumpan med ungdomslägenheter till boenden för dig +65 och 50-talsfastigheter med modern charm.

Vår vision – hållbart samhällsbyggande

Alingsåshem ska vara den ledande stadsutvecklaren i Alingsås kommun.

Tillsammans med våra kunder och Alingsås kommuns invånare skapar vi ett hållbart, tryggt, och attraktivt Alingsås att bo, leva och arbeta i.

Vi arbetar tillsammans

På Alingsåshem är vi drygt 70 medarbetare. Tillsammans strävar vi efter att skapa och erbjuda hållbara och trivsamma livsmiljöer där människor och verksamheter tryggt kan växa och utvecklas, genom hela livet.

Vårt löfte är hem för människor och verksamheter genom livets alla skeenden. Det genomsyrar det vi gör, varje dag.