Snabblogin till Mina sidor

Pumpan

 

Alingsåshems första lägenhetshus för unga vuxna ligger på Lövskogsgatan i Noltorp. Här bor du ett stenkast från stadskärnan, men har också nära till både samhällsservice och vackra naturområden.

Huset, som kommer att heta Pumpan, har två våningar och innehåller 26 lägenheter på mellan 27 och 48 kvadratmeter. Alla lägenheter har sin egen balkong och ett separat förråd på gården. Huset är byggt i massivträ och har mycket synligt trä även invändigt. På taken finns solceller och sedumväxter.

KOMPISLÄGENHETER
De flesta lägenheterna är ettor, men huset innehåller också fyra treor som blir så kallade kompislägenheter. I dem finns två lika stora sovrum. Här är tanken är att två personer enkelt ska kunna dela på bostaden och på så sätt både sänka sina kostnader och öka gemenskapen.

ETT HUS FÖR UNGA
Lägenheterna i Pumpan kommer att kunna sökas av personer mellan 18 och 24 år. Idag är unga vuxna en av de grupper som har allra svårast att hitta bostäder. Därför gör Alingsåshem en särskild satsning för unga, där Pumpan är vårt första projekt.

Bostäderna i Pumpan hyrs ut med så kallade ungdomskontrakt. Vad som gäller för dem kan du läsa mer om här.
Vi räknar med att lägenheterna ska kunna sökas under våren. Planerad inflytt är hösten 2019.

 

Bofakta

Pumpan

26 lägenheter

2 våningar

1:or och 3:or

27 respektive 48 m²

Hög tillgänglighet

Energieffektivt byggande

Solceller

Gröna tak

Förråd med cykelkrok på gården.