Parkering

Här hittar du information om våra parkeringsplatser. För att hyra en parkeringsplats hos oss behöver du först registrera dig i vår kö för fordonsplats.

Söka garage- och parkeringsplats

Det finns en separat kö för parkerings- och garageplatser. Den har egna köpoäng och du ställer dig i kön via Mina sidor. Gå in under Mina köer och prenumerationer för att aktivera dig. Du kan också kontakta kundservice, så hjälper vi dig.

Du behöver vara inloggad på Mina sidor för att kunna se alla lediga fordonsplatser. Du måste vara inloggad, eftersom vi oftast hyr ut plats i det område där man bor. I sällsynta fall kan vi även hyra ut platser som alla är välkomna att söka, oavsett var man bor.

Platserna fördelas i första hand till de sökande som inte redan hyr en likadan plats sedan tidigare. Därefter styr köpoängen.

Byta garage- eller parkeringsplats

Om du vill byta en fordonsplats mot en annan, är det viktigt att du meddelar kundservice detta efter att du gjort din intresseanmälan. Observera att din nuvarande garage- eller parkeringsplats inte sägs upp automatiskt vid byte. Du behöver därför göra en uppsägning.

För att undvika dubbla hyror, kontrollera uppsägningstiden för din nuvarande fordonsplats innan du anmäler intresse för den nya fordonsplatsen.

Säga upp parkeringsplats

Om du inte vill behålla din parkeringsplats ska du göra en uppsägning Pdf, 127 kB, öppnas i nytt fönster..
För parkeringsplatser utomhus, inklusive carportar, är det en månads uppsägningstid.

För garage är det tre månaders uppsägningstid.

Om du säger upp en av Alingsåshems lägenheter upphör också eventuellt avtal för garage och parkeringsplats. Avtal för parkering och garage upphör samma datum som hyresavtalet för lägenheten upphör. Detta gäller även om du gör en omflyttning inom Alingsåshem, till annat område.

Betala parkeringsplats

Om du också hyr en lägenhet hos Alingsåshem debiteras parkeringsplatsen eller garaget på samma hyresavi.

Besöksparkering

På våra parkeringar finns ett antal platser för besökare. Här checkar man in med Easypark parkeringsapp eller via sms för att parkeringen ska vara giltig. Information finns på skyltar vid parkeringsplatsen.

Som boende i området får du inte parkera på besöksparkeringen, den är endast till för gäster.

Parkering på gården

Det är inte tillåtet att parkera inne på gårdar i våra bostadsområden. Däremot kan du göra kortare stopp för i- och urlastning.

Felparkerade bilar

Om du ser en felparkerad bil på vår mark (till exempel på våra parkeringsplatser), kontaktar du Securitas på telefon 0771-76 70 00.

Förvaring i garage

Det enda som får förvaras i garaget, förutom fordon, är fyra extra bildäck och en mindre bensindunk. Har du plats i gemensamt garage får du endast parkera ditt fordon och inte förvara något annat där. Detta beror på brandsäkerhet.

Reparationer, oljebyten och biltvätt

Du får inte göra större reparationer av bilar i anslutning till garage eller parkeringsplats som hyrs av oss.

Av miljöskäl får du inte heller byta olja eller liknande i anslutning till garage eller parkeringsplats. Om du behöver tvätta ditt fordon gör du det i en biltvätt eller tvätthall.

Skottning av parkering

Du ansvarar själv för skottning av din parkeringsplats och framför din garageport. De gemensamma ytorna skottas av Alingsåshem.