Fastighetstekniker - Stefan

Som fastighetstekniker arbetar Stefan med drift, tillsyn och skötsel av Alingsåshems lokaler, t ex skolor, förskolor eller industrilokaler. I rollen har han driftansvar för ett antal fastigheter och ser till att inre och yttre skötsel bedrivs optimalt. I arbetet samarbetar han mycket både med kunder, entreprenörer och kollegor.

Stefan Hysén fastighetstekniker lokaler

Stefan arbetar som fastighetstekniker på Alingsåshem

Jag trivs i rollen som tekniker att kunna planera mina dagar och känna ett ansvar för mina fastigheter. Det handlar om att vara bra på att samarbeta och prioritera vad som blir bäst för uppdraget.

Vilka arbetsuppgifter har du?

Jag ansvarar för driften av ett antal lokalfastigheter. Arbetsuppifterna handlar främst om värme och ventilation i lokalerna, men också frågor kring brand- och inbrottslarm. Det är jag som tar emot samtal om felanmälningar och har kontakt med olika entreprenörer som utför arbete i våra bostadsområden.

Jag åker ofta ut och felsöker och åtgärdar saker på plats i fastigheterna och har därför ett nära samarbete med vaktmästare och personal i lokalen. Oftast tar jag beslut på plats, men vid större åtgärder samarbetar jag med ansvarig fastighetsförvaltare där vi tillsammans tar fram en lösning.

Varför har du valt att jobba på Alingsåshem?

Jag tycker att det är en trevlig arbetsplats med goa kollegor, och det tilltalar mig också mycket att jobba i Alingsås.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag kan planera mina dagar själv och att vi kollegor kan ta hjälp av varandra de tillfällen det behövs. Alla här är mycket hjälpsamma. jag värderar också möjlighet till flextid väldigt högt. Det underlättar för mig i min vardag.