Miljövärd - Sebastian

Som miljövärd gör Sebastian våra bostadsområden tryggare och snyggare, genom att ansvara för inre och yttre skötsel runt våra bostäder. Han har mycket kontakt med våra hyresgäster och arbetar mestadels ute i våra bostadsområden. 

Linus, bovärd

Som miljövärd sköter jag om gårdsytor, utrustning och allmänna utrymmen som källare, tvättstugor, trapphus och förråd. Jag ingår i ett team tillsammans med fastighetsförvaltare och bovärd i mitt område. 

Vilka arbetsuppgifter har du?

Under en dag kan jag arbeta med alltifrån att fixa lås på dörrar, byta lampor, plocka skräp och enklare felsökningar på utrustningen i våra tvättstugor.

Jag möter dagligen våra hyresgäster och svarar på frågor eller lyssnar in deras tankar och tyckande. Det ingår i jobbet, att ge god service och vara synlig i våra områden. Därför är det bra att vara serviceinriktad och lite av en problemlösare.

Mycket tid går också åt till att hålla rent och snyggt i våra miljörum och göra det enkelt för våra hyresgäster att sopsortera. Det ingår också t ex att montera bänkar, sätta upp skyltar – allt som rör utemiljön och de allmänna utrymmena i våra områden.

Varför har du valt att jobba på Alingsåshem?

Jag blev faktiskt tipsad av en bekant som jobbar på Alingsåshem om tjänsten. Sedan lockades jag av att det var ett utomhusjobb som verkade ha varierande arbetsuppgifter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag trivs här, och har väldigt bra kollegor, vi tar mycket hjälp av varandra. Jag trivs med arbetssättet och tycker jag har roliga arbetsuppgifter. Jag gillar att det är så varierat och att jag får röra mig mycket utomhus.