Publicerad

Invigning av multisportarena

Vilken eftermiddag vi hade på Citronen, Noltorp, när den nya multisportarenan invigdes! Hoppborg, tårta och full fart på arenan med både fotboll och basket.

En plats för olika typer av idrott

Multisportarenan består av två asfalterade ytor för basket och en inhägnad konstgräsplan med fotbollsmål och innebandymål. Konstgräsplanen är 12 x 26 meter. Runtom anläggningen finns två löparbanor med gummiasfalt.

Förhoppningen med den nya multisportarenan är att fler personer, i alla åldrar, ska röra sig ute i bostadsområdet. I förlängningen hoppas vi att detta ska leda till ökad trygghet och trivsel. Att arenan har höga staket är en fördel vid bollspelande då risken att bollar träffar fönster eller fasad minskar.

Satsning på utemiljö

I samband med årets hyresförhandling enades Alingsåshem och Hyresgästföreningen om en särskild satsning på utemiljön i området Citronen. Förutom multisportarena har fler sittplatser och en grillplats tillkommit – mötesplatser som ger möjlighet till gemenskap och aktivitet i området.

Hyresgästerna har själva fått tycka till om utformning och placering av arenan, en del i Alingsåshems arbete med boinflytande. I somras stod multisportarenan klar och nu är den äntligen invigd ”på riktigt”!

Festligt firande

Under invigningen delade vi ut tårtbitar, kaffe och tablettaskar, men först och främst var det fokus på rörelse. Det var full aktivitet inne på multisportarenan så fort bandet var klippt. Både fotbollsmatch och basket pågick samtidigt! Små cyklar körde runt runt på löparbanan och vi hade kö till hoppborgen från dess att vi började tills att vi packade ihop för dagen.