Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Jul 10, 2021

Med anledning av corona (covid-19)

För din och vår säkerhet följer vi myndigheternas rekommendationer och verkar för att bidra till minskad smittspridning. Här hittar du samlad information om hur vi arbetar med anledning av corona.

Kontakt

Vår kundmottagning på Smålandsgatan 1 är stängd tillsvidare.

Vi har stängt för att begränsa antalet fysiska möten.

Om du vill lämna brev eller blanketter finns en postlåda utanför kundmottagningens entré. Där finns också ett nyckelinkast.

Då kundmottagningen är stängd rekommenderar vi dig att hantera dina ärenden via Mina sidor, alternativt att ringa eller mejla oss. Eftersom vi är färre som svarar kan kötiden vara längre än normalt.

Telefon 0322 – 61 77 17 (kundservice och fastighetsservice)
Mejl info@alingsashem.se
Akuta ärenden 010 – 470 53 00 (Securitas, efter ordinarie öppettider)

 

Betalning av hyra

Vi har tillfälligt sett över våra rutiner för inbetalning av hyra. Det här gäller under rådande omständigheter:

  • Precis som vanligt är det viktigt att du betalar din hyra i tid. Att inte betala sin hyra kan leda till betalningsanmärkning och hyresskuld.

  • Vet du att du inte kan betala din hyra i tid? Hör av dig till oss så snabbt som möjligt för dialog om eventuell avbetalningsplan. Du når oss på 0322 – 61 77 17 gällande bostadshyra.

    Gäller det lokalhyra, kontakta din fastighetsförvaltare angående eventuell avbetalningsplan och/eller hyresrabatt.

  • Första gången du är sen med hyran får du en betalningspåminnelse efter cirka 10 dagar.

  • Om du inte hört av dig, varit sen med hyran tidigare eller inte betalt efter påminnelse kommer du att få ett inkassokrav.

  • Alla hushåll är inte drabbade privatekonomiskt och vi kommer inte att göra några generella hyressänkningar. Vi riktar fortsatt vårt stöd med insatser till de som verkligen behöver hjälp.

Besiktning

För att bidra till minskad risk för smittspridning ska ett avstånd på minst 2 meter till våra medarbetare hållas vid bokade besök.

Kontakta den som ska utföra besiktningen inför ditt bokade besök om någon i hushållet har eller nyligen haft sjukdomssymtom. Då bokar vi om besöket till ett senare tillfälle.

 

Felanmälan

Ändrade rutiner vid felanmälan:

  • Vi åtgärdar bara de ärenden som är akuta. Akuta ärenden är sådant som riskerar fastigheten eller din som hyresgäst säkerhet och möjlighet att nyttja lägenheten. Exempel på akuta ärenden är fel på hiss, fel på elsystem/kontakter, vitvaror, ventilation, stopp i avlopp, läckage från rör/blandare. Bedömning av vad som är akut görs av fastighetstekniker.

  • Kontakta oss inför ditt bokade besök om någon i hushållet har eller nyligen haft sjukdomssymtom. Då bokar vi om besöket till ett senare tillfälle.

  • Alla i hushållet ska hålla ett avstånd på minst 2 meter från våra medarbetare. För din och vår trygghet ser vi helst att du som hyresgäst befinner dig i ett annat rum när arbetet utförs.

Om någon i hushållet uppvisar symptom eller inte håller avstånd kommer besöket att avbrytas och du som hyresgäst får boka en ny tid.

Vi besöker många hyresgäster under en arbetsdag och på detta sätt värnar vi om din, vår egen och andra hyresgästers säkerhet.Visningar

För din och vår säkerhet genomför vi just nu inga visningar av lediga lägenheter. Du som får ett erbjudande på en lägenhet får ett mejl med planlösning, fakta om bostaden och om möjligt foton. Det är denna information du kommer ha tillgång till för att besluta om du vill hyra lägenheten eller ej.

Så här fungerar uthyrning med digital visning

 

Våra entreprenörer

Vi för en kontinuerlig dialog med våra entreprenörer för att säkerställa att de också följer myndigheternas rekommendationer i denna fråga.

Är du entreprenör och ska hämta en nyckel? Kontakta den fastighetsförvaltare som gjort beställningen.

 

 

Mer information om corona (covid-19)

Du kan läsa mer på Folkhälsmyndighetens och Alingsås kommuns webbplats samt 1177.se.

Här hittar du Folkhälsomyndighetens information på olika språk.

 

Information in different languages

The Public Health Agency of Sweden has information in different languages.


Denna information gäller just nu men kan komma att uppdateras. Aktuell information hittar du här på hemsidan.

Vi uppmanar alla att ta sitt personliga ansvar för att minimera risken för spridning, du kan bidra genom att visa hänsyn. Ta hand om dig och tack på förhand!