Snabblogin till Mina sidor

Nyheter

Feb 13, 2020

Bjärkes hemtjänst i nya lokaler

Måndagen den 10 februari flyttade Bjärke hemtjänst in i den före detta möbelaffären i Sollebrunn. Utrymmet är nästan tio gånger så stort jämfört med tidigare lokaler i Bjärkegården.

Måndagen den 10 februari flyttade Bjärke hemtjänst in i den före detta möbelaffären i Sollebrunn. Hemtjänstens verksamhet har vuxit rejält under de senaste åren och det har inte varit enkelt att hitta nya utrymmen för de 48 anställda plus vikarier, som för länge sedan vuxit ur sina gamla lokaler i Bjärkegården.

– Vi behöver finnas nära sköterskorna på äldreboendet, och det arbetslag som cyklar måste ha sina lokaler ganska centralt. Samtidigt behöver vi parkeringsplatser till leasingbilarna för dem som har brukare längre bort, förklarar Yvonne Svensson, som är enhetschef för Bjärke hemtjänst.

I början av 2019 köpte Alingsåshem fastigheten där Sollebrunns möbelaffär tidigare låg. Under året har Alingsåshem renoverat byggnadens närmare 500 kvadratmeter stora övervåning för att passa hemtjänstens behov.

- Det är ett fantastiskt läge för verksamheten, säger Ronia Spiik, projektledare för Alingsåshem. Vi hade knappast kunnat hitta en mer central utgångspunkt. Vi har också tagit höjd storleksmässigt för att verksamheten ska ha möjlighet att växa i lokalerna vilket känns bra för framtiden.

Utrymmet är nästan tio gånger så stort jämfört med tidigare lokaler i Bjärkegården och har genomgått en stor förvandling. Nu finns här förutom ett ordentligt kök med många sittplatser också flera omklädningsrum, möteslokaler, grupprum, kontor, förråd, ett vilorum samt cykelförvaring på bottenplan. Upplägget i de nya lokalerna har planerats i nära samarbete mellan Alingsåshem och vård- och omsorgsförvaltningen i Alingsås kommun.

– Vårt förra lunchrum var så litet att ljudnivån ibland blev outhärdlig och många var riktigt trötta efter sin paus. Nu känns det jätteroligt att både få rejäla ytor och utrymmen där vi kan gå undan, säger Yvonne Svensson.

Ronia Spiik, projektledare för Alingsåshem, pratar varmt om projektet och samarbetet mellan alla parter.

- Det är mycket som känns väldigt bra med slutresultatet i det här projektet, säger Ronia. I ett mindre samhälle som Sollebrunn är alla väldigt engagerade i vad som händer. Då känns det extra roligt att verksamheten varit så delaktiga i processen.

Nedervåningen på byggnaden står idag till större delen tom. För tillfället finns en mindre butiksverksamhet i lokalen men Alingsåshem söker aktivt nya hyresgäster som kan fylla upp resterande cirka 600 kvm butikslokal.

– För att hålla centrumkänslan levande med butiker kring torget hoppas vi på att någon mer vill öppna butiksverksamhet i lokalen. Lokalerna går givetvis att anpassa efter den nya verksamhetens behov, säger Mats Alango, fastighetsförvaltare på Alingsåshem.